tiistai 25. lokakuuta 2011

Joulukortti-ideoita

Näin pimeänä aikana odotan kovasti joulua. Niinpä olikin hauskaa etsiä kauniita joulukortteja, josta voi ottaa ideoita omiinkin korttehin.

Tahtoisin joulukortteihin jotain kolmiulotteisuutta. Tässä on yksi ihana kortti, josta voisin ottaa mallia:
Kuva täältä.

Tämä kortti ei ole kolmiulotteinen, mutta se on yksinkertaisuudessaan kaunis. Kortin etupuoli on vain kaksi kolmasosaa sisäpuolesta, jolloin kuusen toinen puoli jää lepäämään kortin sisäpuolta vasten.
Kuva täältä.

Tämä kortti on erittäin tyylikäs. Pääsisin lisäksi hankkimaan uusia leimasimia. Nyt minulla on hauska setti metsäneläimiä lapsineen, mutta niiden tyyli ei sovi aivan joka korttiin. Ja lisäksi käytin niitä viime vuoden joulukorteissa. Tästä kortista luulin ensin, että heijastus on luotu taittamalla paperi kahtia, mutta linkin osoittaman blogikirjoituksen aikaisemmassa kirjoituksessa on videotutoriaali kortin tekoon. Ylimmäinen kuva on leimattu normaalisti paperille, kun taas alempi kuva on leimattu ensin kalvolle, jonka jälkeen kalvo on painettu korttia vasten. Näin saa peilikuvan, eikä mustekaan tartu yhtä hyvin kuin suoraan leimasimesta, jolloin alempi leimaus näyttää heijastukselta.
Kuva täältä.Tästä kortista en pidä kokonaisuutena, mutta siinä on hauskoja yksityiskohtia: ala- ja yläreunan erilainen taustapaperi, päällimmäisen paperin alta tulevat nauhat sekä reunojen havut.
Kuva täältä.

Tässä kortissa on hauska vastakohta vauhdikkaan taustan ja rauhallisen kehyksen välillä. Lisäksi kehyksen kulmiin voisi käyttää haaraniittejä, joita olen ihastellut askartelukaupassa.
Kuva täältä.

Tämä on hieman liian kultainen, mutta mielestäni kortissa on yhdistelty hienosti erilaisia papereita. Rusetilla kiinnitetty pikkukortti sisältänee tervehdyksen - hauska yksityiskohta tämäkin.
Kuva täältä.

Ja tähän mennessä sormiani jo syyhyttää päästä tekemään kortteja!

2 kommenttia:

  1. Ompa hienoja! Ehtisiköhän sitä itsekin askarrella kortit.. =)

    VastaaPoista
  2. Ite tehdyt on aina kivempia (: Ja kun aloittaa ainakin suunnittelun jo nyt, niin on aika hyvät mahikset saada tehtyäkin kortit!

    VastaaPoista