maanantai 3. lokakuuta 2011

Koristellut kukkaruukut

Kesälomalla kävin hakemassa äidiltä rönsyliljan rönsyjä, kun onnistuin vihdoin tappamaan edellisen kasvini. Se ei tietenkään ollut tavoitteena, olen vain tosi huono kastelemaan kasveja. Jotkut kuolevat kuivuuteen, osa taas liikaan kasteluun. Ihmeköynnökseeni tuli pieniä ötököitä, joten heitin sen parvekkeelle heinäkuun paahtavaan kuumuuteen enkä kastellut viikkoon. Ötökät kyllä kuolivat, mutta niin kuoli kasvikin. Leikkasin oksat lyhyeksi ja maltoin viikon odottaa, jos se alkaisi uudestaan kasvamaan. Ehkä olisi pitänyt odottaa kauemmin...

Mutta takaisin rönsyliljoihin, jotka ovat edelleen elossa! Koristelin ruukutkin. Etummaiseen liimasin leveää nauhaa ja pistin sen rusetille. Kahdessa takimmaisessa on kapeampaa sinistä nauhaa, joista toiseen liimasin vaaleita paljetteja ja toiseen vielä kapeamman vaalean nauhan. Taisin käyttää Erikeeperiä nauhojen liimaamisessa ruukkuihin... Varmaksi en enää muista.

Salaojitin ruukut, istutin kasvit ja laitoin vielä päälle koristekiviä, jottei ruma multa näy. Nyt on jälleen nättiä vihreää katseltavaa kukkatasolla!
3 kommenttia: