sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Usva-lohikäärme

Miksi sunnuntai-aamuna herää itsekseen jo puoli yhdeksän, kun saisi kerrankin nukkua? Eikä minulle tietenkään tullut kirjaa mukaan, kun lähdin käymään kotonakotona. Onneksi koneelta löytyy kuvia aikoja sitten tehdyistä lohikäärmeistä, joten voin esitellä teille niistä ensimmäisen: Usvan.

Mielestäni Usva on edelleen hienoin lohikäärmeeni, vaikka onkin ensimmäinen kappale. Aluksi meinasin tehdä siivet niin, että niiden alapuoli osuisi maahan Usvan edessä. Näin lohikäärme pysyisi pystyssä. Päätin kuitenkin tasapainottaa lohikäärmeen hännän avulla ja lopputulos on luultavasti hienompi kuin jos siivet olisivat koskeneet maahan.

Usvan vatsapanssarin olen ensin maalannut valkoiseksi ja kuivumisen jälkeen maalannut päälle hopeahilemaalilla. Tässä kuvassa se ei vain näytä aivan yhtä hienolta kuin se oikeasti on.

"Usva on laumanjohtaja. Hän on ystävällinen, mutta tunkeilijat tämä uroslohikäärme pitää vihaisesti pois lauman lähettyviltä. Joskus Usva jopa leikkii pienten lohikäärmeen poikasten kanssa, mutta se on melko harvinaista. Mieluummin hän katselee laumaansa makuultaan. Kun lauma lähtee metsästämään lihaa, Usva on muiden mukana ja tekee osansa kuten kuka tahansa muu lauman jäsen."

2 kommenttia:

  1. Ihana Usva kärmes! =)

    Ikävä kun me jouduttiin sillä tavalla lähtemään sieltä ettei ehditty nähdä. Mutta kyllähän säkin voit tulla meillä käymään kun kotiudutaan huudeille!

    Terveisiä kaikille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ei se mitään, teillä oli syynne. Toivottavasti pääsen keväällä käymään teillä!

    VastaaPoista